Mahajäetud korterist päästetud Sämmi otsib kodu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sämmi
Sämmi Foto: Eesti Loomakaitse Selts

Rakkes kolmetoalises korteris kohutavates tingimustes elanud Sämmi otsib endale armastavat peremeest.

Mahajäetud Rakke korteris elasid kaks väikest koera: Sämmi ja Pätu. Loomaomanik oli naabrile jätnud kümme eurot, et too koertele süüa ostaks, juua annaks ja jalutamas käiks. Pätu ja Sämmi said välja heal juhul korra päevas, ülejäänud aja elasid nad oma väljaheidete sees. Pätu haigestus vahepeal raskelt ja vajas kiiret arstiabi, mis jättis peremehe külmaks.

Sämmi elas suukorviga, sest inimeste arvates haukus koer liiga palju.

Edasi asusid tegutsema koerasõbrad. Kolm hakkajat naist võtsid Sämmi ja Pätu ning viisid arstile, otsisid ajutised hoiukodud ja võtsid ühendust Loomakaitse Seltsiga.

Tänaseks on Pätu kodu juba leidnud, ent aktiivne ja rõõmsameelne Sämmi ootab endiselt armastavat peremeest. Koer armastab lähedust ja hellust - seetõttu on hoiukodu arvates parim koht kodu, kus Sämmi on ainus lemmik - nii jääb kogu hellus talle. Inimestega on Sämmi suur sõber ja armastab inimesega suhtlemist. Ta armastab ka lihtsalt peremehe kõrval olesklemist. Hoiukodu sõnul on koerake ka vägev valvur - nii annab ta märku koridoris liikujatest ja näitab koha kätte ka akna taga möödujatele.

Koerapoiss saab üsna pea kastreeritud, on hea isuga ning vajalikud parasiiditõrjed ja vaktsiinid on olemas.

Lisaküsimuste puhul saab abi Loomakaitse Seltsi e-maililt info@loomakaitse.ee või kella 9-17 numbrilt 5267117.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles