Näljased karud on Venemaa linna sisse piiranud

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pruunkaru.
Pruunkaru. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Marjade ja pähklite vähesus on näljased karud ajanud linnatänavatele toitu otsima.

Tosin karu on sisse piiranud väikese Ida-Venemaal linna, kus on ette tulnud ka inimeste ründamisi. Primorski linnas on viimase kuu jooksul teada antud ligi kolmekümnest karust, kellest kaks on maha lastud, vahendab The Guardian.

Hiina piiri lähedal olev Lutšegorski linnas elab ligi 21 000 elanikku ning seal on karud igapäevased külalised. Kohaliku ajalehe Primorskaya vahendusel uitab mööda tänavaid ringi suur pruunkaru ja himaalaja karu, kes on linnaelanikele hirmu nahka ajanud. Inimesed on linna ümbruses jalutamas näinud kümneid mesikäppasid.

Kohalike sõnul ei julge nad enam vabalt ringi käia ja ka tänavatele on paigaldatud kõlarid, mis annavad sireenidega märku, kui kodust väljumine on eluohtlik.

Hirm ei ole aga ilmaasjata: hiljuti saadi pardakaameraga videole karu, kes ründas koeraga jalutama läinud meest. Teine mees sai vigastusi bussipeatuses.

Primorski loomade varjupaiga juht Vladimir Vasilyev teatas, et olukord stabiliseerub tänu miilitsa tegevusele. «Õiguskaitse ohvitserid kasutavad autode signaale, et karusid eemale ajada ja tulistavad hirmutamiseks õhku,» selgitas Vasilyev, lisades, et kaks karu surmati, sest nad kujutasid endast inimestele tõsist ohtu ja olid juba kaht linnaelanikku rünnanud.

Venemaal on näljaste karude rünnakud olnud pikka aega murettekitavaks. Kõige ekstreemsem oli juhtum Irkutski linnas, kus aastal 1968 tapeti 270 karu. Aastal 2010 muutusid Siberis elavad karud nii näljaseks, et hakkasid üles kaevama inimeste haudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles