Ülenurmes näidati sinise keelega koera

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kerttu-Kadi Vanamb

Igal aastal Ülenurmel toimuv tõuloomade sügisnäitus tõi sel aastal rahva ette ka toredad koerad ja nende peremehed ja perenaised.

Laupäeval on päike vaevu välja tulnud ning koha on mõisapargis sisse võtnud tollikoerad. Räägitakse teenistuskoera igapäevatööst, kuidas koeri õpetatakse ning demonsteeritakse, kuidas koer ülesandeid täidab. Kas teadsite, et ülekõige kardavad koeri moslemid? Seda usu pärast, sest arvatakse, et koer on väga räpane loom.

Kas teadsite, et tollikoera õpetatakse klikkeritega? Väike puldilaadne asi teeb kliki iga kord kui koer teeb midagi hästi ja ka siis kui käsk pole õigesti täidetud. Politsei- ja Piirivalve ameti tollikorralduse osakonna peainspektor Priit Laatre seletab, et kui inimese hääles on palju emotsioone, mida võib nii koer kui ka laps valesti tõlgendada, siis ühetooniline klikk ei kutsu esile vastakaid emotsioone.

Edasi on aeg koeratõugude käes, keda on kohale saabunud ligi 20. Tõuvõõrale inimesele võib haruldaseks pidada tšehhoslovakkia huntkoera, halli norra põdrakoera ja whippetit. Vastukaaluks saab tutvuda ka tuntumate tõugudega nagu alaska malamuudi, saksa lambakoera ja bullterjeriga. Tõeliseks hitiks osutus sinakasmusta keelega sharpei, kes oma voldikeste ja sõbraliku olemisega võitis nii laste kui täiskasvanute südamed.

Näituse lõppedes tekitab äikesemürin muret tšehhoslovakkia huntkoerale Fikale, kelle karvastik on loodud üleelama kõikvõimalikke ilmataadi vigureid. Fika peab aga vapralt vastu ning saab perenaiselt ka väärilise maiuspala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles