Video: Kuidas teha koerale kasutatud riietest suurepärane mänguasi

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pehmed mänguasjad ei pea osade koerte hammaste vahel kaua vastu
Pehmed mänguasjad ei pea osade koerte hammaste vahel kaua vastu Foto: Aili Ohlau

Poes on koertele mõeldud pehmed mänguasjad tihtipeale kallid ning kipuvad närimisele vaid lühikest aega vastu pidama, mistõttu on mõistlik lelusid vahel ise valmistada.

Ühe ütlemata toreda närimis- ja sikutamismänguasja saab koertele valmistada mõnest vanast puuvillasest särgist või sukkpükstest. Lisaks kasutatud riietele on närimisnutsaka valmistamiseks vaja vaid kääre ning paarkümmend minutit aega.

Kasutatud ning puhtakspestud riided tuleb esmalt lõigata 3 kuni 5 sentimeetri laiusteks ribadeks. Ribade pikkus peaks olema vähemalt pool meetrit arvestusega, et valmis mänguasi saab olema ribadest umbes poole lühem.

Ühe mänguasja valmistamiseks kulub sõltuvalt materjali paksusest kuus või üheksa riideriba.

Valmislõigatud riideribad tuleb asetada üksteise peale ning kõik ühe sõlmega kokku siduda. Seejärel punuda ribadest pats ning patsi lõppu teha uus sõlm.

Mängunutsaka valmistamisele saab sõltuvalt materjalivalikust läheneda üsna loominguliselt. Juuresoleval videol on näha õpetus, kuidas valmistada neljaevärviline mänguasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles