Taksikoer päästis peremehe karu küüsist oma elu hinnaga

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid loendasid mehe kehal kümneid karu poolt tekitatud haavu
Arstid loendasid mehe kehal kümneid karu poolt tekitatud haavu Foto: YouTube kuvatõmmis

Kamtšatkal metsas seeni korjanud mees sattus ootamatult kokku karuperega ning pääses emakaru küünte ja hammaste vahelt vaid tänu taksikoer Ljuska sekkumisele.

Karud ilmusid nii ootamatult, et Andrei Žuravlev ei jõudnud õieti ehmudagi.  Mees ronis instinktiivselt puu otsa, kuid karu ründas teda ikkagi, vahendab NTV.

Andrei Žuravlev kirjeldas televisioonile karu rünnakut: "Ta jooksis ja hakkas mind käppadega kriipima. Siis kargas mu koerake Ljuska välja ja sööstis tema poole“.

Karu jättis taksikoera sekkumise peale mehe rahule ning tormas koerale kallale.

„Ma nägin ainult, et ta hammustas tema pooleks ja kõik,“ meenutas mees nukralt oma päästja hukkumist karu hammaste vahel.

Andrei kaotas küll palju verd, kui ta jäi teadvusele ja suutis kutsuda kiirabi.

Arstid loendasid mehe kehal kümneid hammustusi ja haavu, millest sügavamad õmmeldi kinni. Arstide sõnul on seenelkäija elu väljaspool ohtu, kuid tema ravimine vältab veel kaua.

Samal ajal, kui meedikud tegelesid mehe elu päästmisega, läksid kohalikud jahimehed jälitama karuperet. Eesmärk oli välja selgitada, kui lähedale võivad kiskjad külale minna ja kas nad on ohuallikaks ka edaspidi. Spetsialistide arvates oli karu emalik kaitseinstinkt antud olukorras põhjendatud ning karu oli liikunud asulatest kaugele.

Tavaliselt lastakse inimest hammustanud karu maha, et ta ei saaks tulevikus teisi inimesi rünnata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles