Kääbusbullterjer

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

FCI rühm 3, alarühm 3

Tõu ajalugu
Kääbusbullterrier on suhteliselt uus koeratõug - ta erineb oma suurest sugulasest vaid kasvu poolest. 1862. aastal esitles James Hinks uuetüüpset terrierit, kelle välimus mitte just paljudele ei meeldinud. Väikesekasvuliste terrierite fanaatikuid oli ka siis - juba aasta hiljem osalesid väikesekasvulised bullterrierid näitusel omaette võistlusklassis. Siiski ei jäänud nad sel ajal veel püsima tõuna, alles 1938. aastal loodi Inglismaal miniatuur bullterrierite klubi.

Tõu iseloomustus
Kuigi koera- ja härjavõitluse ajad on jäänud kaugele maha, räägib selle koera välimus sellest, et ta on nende gladiaatorite sugulane: munakujuline pea, sügavalasetsevad väikesed silmad, nende tugevate lõugade jälgi näeb nüüd mööblil. Meelsasti diivanil pikutav, alati heatujuline väike terrier on suurepärane perekoer, keda jätkub kõikjale. Loomult uhke, enesekindel, aktiivne. Tore seltsiline lastele. Koerakasvatajad, kes on võtnud peresse bullterrieri, teevad selle "vea" kindlasti uuesti.

Tõu standardid
Turjakõrguse ülempiir 35,5 cm. Koera kaalul pole tähtsust, küll aga peab ta olema heades proportsioonides. Standard ja kääbusbullterrierit tänapäeval enam ei ristata.

Katrin Auser,
Kennel Inglisilm

Kääbusbullterjerite omanikke ja kasvatajaid ühendab Eesti Bulltüüpi Terjerite Tõuühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles