Nestle seisab silmitsi orjapidamiskahtlusega

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass
Kass Foto: SCANPIX

Nestlet süüdistatakse orjapidamises ja inimkaubitsemises kassitoidu Fancy Feast valmistamisel, kusjuures ettevõte ei eita oma süüd.

Uurimine paljastas, et ettevõte kasutab julmalt ära Kambodžast ja Myanmarist sisseveetud inimesi. 15-aastased ja nooremad poisid töötavad 20 tundi päevas ohtlikes ja räpastes töötingimustes. Leiti, et tootmisel tehtud vigade eest lapsi pekstakse või lausa tapetakse, kirjutab news.com.au.

«Elu merel on odav,» kommenteerib inimõiguste organisatsiooni Aasia piirkonna vaatleja Phil Robertson ajalehele New York Times, lisades, et töötingimused järjest halvenevad.

Töölistele pakutakse iga päev kausitäis riisi, lisaks kimbutavad neid vigastused, mis ei ole jõudnud äragi paraneda.

«Seda avalikkuse eest varjav Nestle on ninapidi vedanud miljoneid tarbijaid, et nad toetaks orjapidamist nendel vee peal ulpivatel paatidel,» kommenteerib Ameerika Ühendriikide jurist Steve Berman.

«Ilmselt ei ostaks keegi seda enimmüüdud kassitoitu, kui teataks, et sajad inimesed on selle tegemiseks orjastatud, pekstud või lausa tapetud. Nestlel oli võimalus orjapidamise vastu sõdida, aga ta valis hoopis teise tee, sundides tarbijaid sama tegema,» lisab Berman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles