Lemmikloomakindlustus aitab tasuda raviarveid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maskiga koer
Maskiga koer Foto: SCANPIX

Õnnetused juhtuvad alati ootamatult ning tihti ulatuvad lemmikloomade arstiarved summadesse, mida kohe kuskilt võtta pole.

Nii IF kindlustus kui Ergo kindlustavad pere koeri ja kasse vanuses neli kuud kuni kaheksa eluaastat. Kindlustamisel on vajalik kiibi olemasolu ja nõuetekohased vaktsiinid, ent loom ei pea olema paberitega.

Kindlustus on kasulik siis, kui loom ootamatult haigestub, kaob, röövitakse või hukkub. Lisaks hüvitatakse koera või kassi tekitatud kahjud. Samas ei hüvitata kaitsesüste, küünte lõikamisi, allergiaravi, eritoitu ning pärilikke ja kaasasündinud haiguste ravi. Samuti ei hüvitata kulu, mis on tekkinud loomaarsti ettekirjutuste eiramisest.

Ergo riskiinsener Jan Raja sõnul on lemmikloomakindlustuse võtjaid juurde tulnud: kuue kuu jooksul on klientidel olnud üle 50 kahjujuhtumi, kus hüvitatud on ligi 14 000 eurot. Näidetena toob Raja sünnitusabi - 550 eurot, maksapuudulikkuse ravi - 480 eurot, kasvaja eemaldamine - 430 eurot, silmapõletiku ravi - 420 eurot, luumurd ja ravi - 350 eurot, lisades, et kuna iga loom on erinev, on ka iga operatsioon ja ravi erinev, mistõttu konkreetsed näited ei pruugi kõigi puhul kehtida.

Raja toob näitena saksa lambakoera, kelle kindlustusriskideks: looma kadumine või hukkumine kindlustussummaga 600 eurot ja veterinaarabi kindlustussumma 600 eurot ühe juhtumi kohta, juhtumite arv ei ole piiratud. Sellise juhul on kindlustusmakseks ca 10 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles