Elistvere loomapargis saab homme prii sissepääsu ja osa loomade pidulauast

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisonid Villu ja Põnnu Elistvere loomapargis
Piisonid Villu ja Põnnu Elistvere loomapargis Foto: Elistvere Loomapark

Neljapäeval, 27. augustil saab RMK Jõgevamaa asuv Elistvere loomapark 18-aastaseks ning sel päeval on sissepääs kõigile külastajatele tasuta.

Sünnipäeva puhul kostitatakse külalisi sama pidusöögiga, mis saab osaks ka loomadele – kaalika, porgandi ja lillkapsaga.

Külastajatel palutakse seejuures ise loomi mitte toita. Kui aga on soov loomadele kingiks koduaiast näiteks õunu tuua, võib need jätta loomapargi sissepääsu juurde või töötajate kätte.

Loomapargi vanimate elanike, piisonipaari Villu ja Vilja kõrval ootavad külalisi ka kuuvanused kabehirvevasikad ja muud loomad

RMK Elistvere loomapargi eakaimad elanikud Villu ja Vilja saabusid Jõgevamaale 1997. aastal Tallinna loomaaiast. „Arvestades piisonite keskmist eluiga on tegu väärikate vanuritega – piisonimamma Vilja on praegu 19 ja tema kaaslane Villu 18 aastat vana,“ sõnas loomapargi majandusjuht Sirje Saul.

„Kui nad oleksid inimesed, siis Villu vajaks käimiseks toetavat jalutuskeppi ja Viljale kuluksid ära prillid,“ kommenteeris Saul naljatades.

Loomapargi üks esimesi elanikke oli ka karu Karoliina, kes saab täisealiseks aasta pärast. Karude keskmine eluiga jääb 40 aasta kanti, seega on Sirje Sauli sõnul tegu alles nooremapoolse loomaga.

„Kõige nooremad on meil juulikuus sündinud kabehirvevasikad, kelle aeg möödub praegu peamiselt süües ja magades,“ sõnas Sirje Saul.

Elistvere loomapark on koduks sajakonnale asukale – pool neist on imetajad, pool eraldi majas elavad närilised. Loomapargis saab näha näiteks euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, harilikku oravat, metsnugist, halljänest ja faasanit.

RMK Elistvere loomapark asub RMK Tartu-Jõgeva puhkealal Jõgevamaal Elistveres. 2014. aastal külastati seda üle 55 000 korra.

Loomapark on neljapäeval avatud kell 10–20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles