Piltuudis: Suitsupääsukesed olid taasiseseisvumispäeval lipuvalves

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiilis pesitsevad suitsupääsukesed rivistusid taasiseseisvumispäeval katuseharjale riigilippu uudistama
Kiilis pesitsevad suitsupääsukesed rivistusid taasiseseisvumispäeval katuseharjale riigilippu uudistama Foto: Märt Varatu

Eilsel taasiseseisvumispäeval kogunesid Harjumaal Vaela külas pesitsevad suitsupääsukesed katusele uudistama pidupäeva puhul heisatud riigilippu.

Suitsupääsukeste lipu kõrval rivistust jäädvustanud Märt Varatu sõnul pole ta varem tähele pannud, et pääsukesed sedamoodi katusel istuvad.

Vanemad pääsukesed uudistasid lippu katuseharjal istudes. Pääsupojad aga sättisid kõrval oleva elektritraadi peal oma sulestikku ja nägid piltlikult välja justkui oleksid lipuvalves.

„Eile oli koduaias tõeline linnukool. Kui muidu on paar pesakonda umbes kümne linnuga, siis eile oli neid üle 20. Pojad istusid elektriliini peal ning vanemad käisid neid söötmas ja koolitamas. Vahepeal koguneti aga katusele lipu juurde,“ kirjeldas Märt Varatu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles