Inglise buldogil sündis 16 kutsikat

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise buldog
Inglise buldog Foto: Vitaliy Ankov/RIA Novosti/Scanpix

Suurbritannias elav inglise buldog Gucci on peremees Jay Dhaliwali sõnul ilmselt uus rekordiomanik, sest 16-pealine pesakond on suurim, mis senini ühel inglise buldogil on olnud.

Kolmeaastane Gucci sünnitas 16 tervet ja täis elujõus kutsikat, mis on seni suurim pesakond, mis ühel inglise buldogil on sündinud. 31-aastane peremees Jay Dhaliwal otsis varasemaid rekordiomanikke, ning leidis, et senini on suurim pesakond 13-pealine ning kõik kutsikad ei jäänud elama, vahendab Coventry Telegraph.

«16 kutsikat nii väikese koera kohta on ekstreemne,» sõnas Dhaliwal, lisades, et nii emal kui pesakonnal läheb hästi ja nad on elu ja tervise juures.

Mees peab nüüd paar päeva töölt vabaks võtma, et kutsikate ja Gucci eest hoolt kanda. «See on raske, neid peab iga kahe tunni järel toitma,» lisas ta. Praegu elab perekonnas lisaks Dhaliwalile tema naine ja lapsed ning 27 koera. Eelmisel nädalal sünnitas lisaks Guccile ka koer Zara üheksa kutsikat.

Kutsikate toit läheb perekonnale maksma ligi 70 eurot nädalas. Mida vanemaks kutsikad saavad, seda suuremaks summa tõuseb.

Suurima pesakonna tiitel kuulub hetkel napoli mastif Tiale, kelle pesakonna suuruseks oli 2004. aastal 24 kutsikat, kellest kõik ei jäänud elama.

Ühe inglise buldogi kutsika hind võib olla vahemikus 1400–4200 eurot. 

Pilte kutsikatest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles