Loomakaitsjad kutsuvad võitlema suvekodudesse jäetavate lemmikloomade ohuga

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõpsus hüljatud kassidest on kasvanud umbes 20-pealine kassikoloonia
Võõpsus hüljatud kassidest on kasvanud umbes 20-pealine kassikoloonia Foto: Kerly Ilves/ Eesti Loomakaitse Selts

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) paneb inimestele südamele, et nad ei jätaks suvekodudesse võetud lemmikloomi saatuse hooleks ning  teavitama seltsi võimalikest lemmikloomade hülgamistest.  

Loomakaitseorganisatsioonid ja aktiivsemad omavalitsused võitlevad igal aastal loomakolooniate likvideerimisega – ühed leebemal, teised julmemal moel. Vastutustundetute loomaomanike poolt hüljatud loomade päästmiseks ja abistamiseks kulub palju ressursse, kuna ühest-kahest loomast võib lühikese ajaga tekkida kodutute loomade koloonia.

„Kui loom on endale võetud, on tema saatuse hooleks jätmine väga vastutustundetu tegu: kahest hüljatud koduloomast kasvab vaid loetud aastatega paarisajapealine metsik loomakoloonia, mis vaevleb haiguste, külma ja nälja käes,“ selgitab Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Eestis on küll loomade hülgamine seadusega keelatud ja kriminaalkorras karistatav, kuid hülgajaid on keeruline tabada ja vastutusele võtta kuna Eestis ei kehti üleriigiline kohustus lemmikloomade kiipimiseks ja loomaomanike andmete registrisse kandmiseks.

Lemmikloomade suvilapiirkondadesse maha jätmise jätkuva ja laialdase probleemi tõttu korraldab ELS sügise hakul juba viiendat aastat kampaaniat „Suvi läbi. Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasas?“

Kampaania raames kutsub selts  kodanikke teatama hüljatud lemmikloomadest seltsi infotelefonil 526 7117 või e-postiaadressil info@loomakaitse.ee ning printima välja kampaania plakateid, jagama neid oma kodukohas ning postitama kuulutuste tahvlitele.

Kampaania plakatid on leitavad seltsi kodulehel http://www.loomakaitse.ee/suve-lopp-toob-palju-huljatud-lemmikloomi/

Lisaks soovitab Eesti Loomakaitse Selts jagada kampaania videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles