Video: Julge kass teeb mitmendat aastat tutvust põdra ja tema vasikatega

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YouTube kuvatõmmis

Julge kass Ginger, kes kaks aastat tagasi tekitas meedias elevust kahe vasikaga põdra seltskonnas, leiti taas suurte loomadega tutvust tegemas.

Kassi omanik Tammy Simpson filmis hiljuti Gingerit, kes põrnitses tagaaias olevat põtra ja selle vasikat, kirjutab Alaska Dispatch News.

Pärast teineteise kaugusest piidlemist tõusis põdralehm üles, astus hirmutades kassile veidi lähemale, ajades Gingeri jooksma turvalise varikatuse alla.

Simpson ütles, et Ginger jätkas põdra vaatlemist, kuid ei julgenud pärast vahejuhtumit aeda tagasi minna.

«Mul ei ole ausalt öeldes õrna aimu, kust ta on saanud vapra iseloomu,» imestas Simpson.

Omaniku hinnangul on tegemist kolmanda või neljanda korraga, mil Ginger on läinud põdrale lähedale.

«Ma hoian iga kord hinge kinni ja loodan, et ta on piisavalt kiire ja tuleb ebakindlast olukorrast välja,» sõnas Simpson.

Kaks aastat tagasi «tabati» Ginger uudistamas põdrakaksikuid ja nende ema. Toona kommenteeris videot Alaska kala- ja jahiagentuuri bioloog Jessy Coltrane.

«Noored (põdrad) on väga haavatavad ja emad on sellel ajal eriti agressiivsed,» rääkis bioloog.  Ajavahemikus vasikate sünnist selle ajani, mil nad on piisavalt tugevad iseseisvalt liikuma, on nende emad äärmiselt kaitsvad,» selgitas Coltrane.

Ginger tundub olevat erand, või mis on tõenäolisem, suured imetajad ei tunneta kassi ohuna.  

«Põtru iseloomustab see, et nad võivad kiirust arendada nullist kuuekümneni vaid kuue sekundiga. Seega, kui nad näitavad mis tahes stressi märki, tuleb kiiresti eemalduda,» hoiatas bioloog Jessy Coltrane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles