Lugejate fotod: Hobuste ja koertega veemõnusid nautimas

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koerad ja hobused on peamised lemmikloomad, kellega koos on võimalik võtta ette ühiseid retki veekogude ääre ning soojemate ilmadega ka koos veemõnusid nautida.

Päris palju koeri armastab vett ja ujumist sedavõrd, et neid on raske veest välja saada. Või kui nad ükskord vabatahtlikult kuivale tulevad, võib tekkida vajadus neid uuesti vette saata. Seda juhtub siis, kui peremees ei taba ära hetke, mil loom end kuivatamise eesmärgil mõnuga liiva sisse püherdama läheb. Paksu kasukaga liivatondid näevad välja ülimalt naljakad, kuid sellistena neid autosse lasta ei saa.

Teine osa koertest harrastab ujumist vaid siis, kui keegi neile puupulka või mänguasja vette viskab. Või siis on lemmiktegevus inimestega koos vettehüppeid sooritada. Koerad sealjuures muidugi teevad „kõhukaid“ ning see toimub hasartse klähvimise saatel.

Palju vähem on neid inimesi, kellel on olnud võimalus hobuse seljas vees ratsutada. Ülim õnne tipp on aga koos hobusega ujuda.

Palava ilmaga ning eriti pärast trenni või ratsamatka on vette pääsemine ka hobustele ülim nauding.

Võib juhtuda ka hale-naljakaid olukordi, kus hobune vaatamata tema seljas istuvale ratsanikule, otsustab vees püherdama asuda. Nii saab kaks kärbest ühe hoobiga – üle kere märjaks ja ratsanikust vabaks! 

Loomulikult tuleb lemmikutele veemõnude pakkumiseks leida kõrvalisemad kohad, mis pole avalikud rannad või kus loomad teisi inimesi ei segaks.

Kõik oma foto toimetusele saatnud inimesed on eeskujulikud loomaomanikud ning valinud koerte ja hobuste ujutamiseks vaid sellise paiga, mis ei ole avalik suplusrand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles