Väärtuskasvatus teraapiakoer Rosinaga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristi Raava

Rosina kool on psühholoogi, loomaterapeudi ja koolitaja Kristi Raava sõnul ennetav tegevus, mis aitab lastel omandada eluks vajalikke väärtusi.

Seitsmeaastane Rosin on töökas koer: juba viis aastat on ta truult perenaist Kristi Raavat tema igapäevatöös abistanud.

Psühholoogina töötava Kristi Raava kabinetis saab Rosinaga vahetundide ajal mängimas ja jutustamas käia. Rosin oskab ka nõustamise kunsti ning vahepeal käib omakorda õpilastel koolitundides külas.

Aegviidus toimuvas Rosina koolis omandavad lapsed eluks vajalikke sotsiaalseid oskusi.  Koos inimese parima sõbraga õpitakse sõbraks olemist, «ei» ütlemist, koostööd, eluks vajalikke väärtusi, reeglitte vajalikkust ning emotsioone ja nende väljendamist.

Rosina kooli eesmärk on toetada laste arengut ja aidata neil kasvada täisväärtuslikeks ja õnnelikeks ühiskonna liikmeteks, kes oskavad lisaks iseendale väärtustada loomi ja teisi enda ümber olevaid inimesi.

Raava sõnul on Rosina ja teiste lastega koos õppima oodatud kõik lapsed kellele loomad meeldivad. Eriti hästi sobib Rosina Kool lastele, kellel jääb puudu julgusest ja enesekindlusest. Üks tund kestab 40 minutit ning õppegrupi suurus on maksimum viis last. Sama grupiga kohtutakse üks kord nädalas ja mitu korda järjest. Täpsemat infot saab info@tasapisitargemaks.eu

Vahepeal aitavad Rosinat ka teised perekonnaliikmed: küülik Täpi ning merisead Setu ja Tups.

Rosinaga õppima on oodatud kõik huvilised. Loomateraapiat puudutavatele küsimustele saab vastuseid aadressilt www.tasapisitargemaks.eu 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles