Suured kõrvad päästsid koera halvimast

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basset Hector. Pilt on Illustratiivne.
Basset Hector. Pilt on Illustratiivne. Foto: Marianne Loorents

Suurbritannias Sussexi maakonnas kukkus kolmandalt korruselt alla basset hound, kelle kõrvad aitasid maandumisel hoogu vähendada ja päästsid koera elu.

Remy märkas aknast kassi, otsustas kiisule järele tuhiseda ning kukkus 10 meetrit püstloodis kolmanda korruse pööninguaknast alla. Koer kukkus vastu asfalti, aga peremehed usuvad, et suured kõrvad vähendasid kiirust ning päästsid basseti halvimast. Koer sai väiksemaid kehavigastusi, vahendab portaal The Guardian.

Perenaine Suzi Lane ja tema elukaaslane Richard Bradley räägivad, et võtsid Remy loomade varjupaigast kaheksa nädalat tagasi. «Ta on klammerduv ja talle ei meeldi üksi olla, aga me peame elukaaslasega vahepeal väljas käima ja see oli üks neist õhtutest,» jutustab Lane.

Paar oli kontserdil kui avastasid, et naabrid on neile helistanud. Selgus, et koer oli aknast alla kukkunud. «Naabrid olid Remy loomaarstile viinud ja me arvasime, et tal on suured vigastused. Kihutasime loomaarsti juurde ja nägime, et Remy polnud isegi ühtegi luud murdnud,» kirjeldab naine.

Bradley arvab, et Remy nägi pere kassi Otist ning tahtis temaga aias ühineda, hoolimata faktist, et nende vahel on aken ja kolm korrust. «Juhtunu oli paras šokk, aga ta on suurepärane koer,» kiidab mees.

Veterinaar Harriet Deering sõnas, et koeral olid vaid väikesed vigastused ning järgmisel päeval lubati lendurkoer koju.

Basseteid iseloomustatakse looga: «Kui Jumal otsustas koeri looma hakata, jõudis basset kohale nagu ikka, kõige viimasena. Jumal laiutas käsi ja kostis:«Kahjuks on mul alles jäänud ainult nahka ja kõrvu, aga... jalad on täitsa otsas!»» Tundub, et seekord aitasid kõrvad päästa lemmiku halvimast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles