Paabulind tekitab tuhandetes eurodes kahju, rünnates iseenda peegelpilti

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paabulind
Paabulind Foto: AP / Scanpix

Inglsmaal elav paabulind Percy on külvanud paaritumishooajal kaost, sest näeb teisi linde rivaalidena – sealhulgas peegelpilti iseendast.

Percy on teistest lindudest ja külalistest isoleeritud, sest on tuhandetes eurodes kahju tekitanud autodele ja poeakendele, rünnates iseenda peegelpilti. Eelmisel aastal ründas ta autot, mille parandus ja värvimine maksis 4200 eurot.

Lind on rünnanud ka poe vaateaknaid. Kindlustusametnike soovitusel on Percy isoleeritud külastajate ja töötajate eest ning ta on ühes puuris emase paabulinnu Priscillaga, vahendab portaal The Mirror.

Juhataja Richard Craddock sõnab, et külastajad küll armastavad Percyt, aga kuna ta näeb iga peegelpilti kui vastast, hoitakse teda septembrini kindlalt aedikus. «Ta on kuus aastat vabalt jooksnud, niipea kui juuni tuleb, läheb ta hulluks ja hakkab autosid ründama. Iga kord kui ta peegelpilti näeb, hakkab ta seda hullumeelselt toksima,» räägib Craddock.

Percy teod on Craddockile kalliks maksma läinud, tema vabaduses hoidmine maksab iga aastaga aina rohkem. Kindlustusfirma soovitusel ehitati paabulinnule puur ja talle leiti tüdruksõber. 4-aastane Priscilla on Percy maha rahustanud ning juba sügisel tuleb kahest munast väikeseid paabulinde.

«Meil vedas kõvasti: kohe pärast seda kui kindlustusfirma oli öelnud, et ma ei suuda Percy tekitatud kahjusid kinni maksta, helistas üks naine ja ütles, et ta tahab meile emase paabulinnu anda,» jutustab mees.

Juhataja sõnul võib Percy jälle sügisest vabalt õue peal ringi käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles