Pildid: Leopard varastab meemägra saagi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopard Tallinna loomaaias.
Amuuri leopard Tallinna loomaaias. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Leopardi ja püütoni kohtumine võttis omamoodi pöörde kui näljane kaslane ei tahtnud saaki enam silma alt ära lasta. 

Kahe kardetuima jahtija võitlus leidis aset, kui leopard oli võtnud sihikule puu otsas lamanud hieroglüüfpüütoni. Näljane kaslane ajas end kahe käpa peale püsti ja hakkas sikutama, kirjutab portaal mirror. 

Saak oli lihtne, sest madu oli juba surnud ega osutanud vastupanu. Leopard see-eest üritas varastada meemägra lõunasööki, kes magusa saagi puu otsa oli jätnud.

Lõuna-Aafrikas Krugeri looduskaitsealal fotoreisi korraldanud Joshua McPhail rääkis, et kaslane oli puu otsa midagi vaatama jäänud, kahe käpa peale tõusnud ja sikutama hakanud midagi, mis oli suure oksa moodi. «See oli suur hieroglüüfpüüton,» täpsustas ta. «Leopard võttis kogu jõu kokku, aga sikutamine ei tahtnud vilja kanda,» rääkis mees.

Madu oli puu küljes hästi kinni ning sündmust pealt näinud giid rääkis, et mao oli tapnud meemäger, kes oli saagi puu otsa jätnud. «Enneolematult suurele meemägrale ei valmistanud püütoni tapmine mingit vaeva,» lisas ta.

Järjekindlus tasus end ära ning pika kalkuleerimise peale lohistas leopard raske saagi tihedatesse põõsastesse.

Võib arvata, et meemäger ei ole just eriti õnnelik, kui plaanitud söögi järele tuleb. 

Pilte saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles