Lehmakari piiras 5päevast hülgepoega

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hülgebeebi Boudewijn hülgepargis on illustratiivne
Hülgebeebi Boudewijn hülgepargis on illustratiivne Foto: BOUDEWIJN SEAPARK/ AFP

Inglismaal Lincolnshires avastas linnuvaatleja, et karjamaal olevad lehmad käituvad kuidagi kummaliselt - uudistavad midagi suure tähelepanuga ja kogunevad selle ümber ringi. Binokliga asja uurides selgus, et lehmade vaatlusobjektiks oli ülinoor hülgepoeg, vahendab The Telegraph.

Emast mingil põhjusel eraldunud hülgepoeg lebas poris ning tal ei olnud oskusi ega jõudu läheduses oleva mere poole tagasi minna.

Linnuvaatleja Ian Ellis täheldas, et hülge ümber kogunenud 30pealise lehmakarja liikmed nuusisid ettevaatlikult oma ebatavalist külalist, kuid ei teinud talle liiga.

Ellis läks loomadele lähemale ja selgitas välja, et hülgepoeg oli tõenäoliselt näljast ja kuivusest kurnatud ning tema ema ei olnud kuskil läheduses. Seetõttu võttis mees ühendust Natureland hüljeste loomapargiga, kust anti mehele juhiseid, kuidas hülgepoega lehmadest ohutult eemale toimetada.

Loomapargist kohale tulnud töötajad selgitasid välja, et päästetav loomake on umbes 5päevane randalhüljes.

Natureland direktor Richard Yeadon arvas, et hülgepoeg  eraldus emast, sattus tõusulainesse ja vee taganemisel jäi porisse kinni.

Orvuks jäänud hüljes toimetati kohe veterinaaride hoole alla. Peamine probleem oli selles, et ema polnud teda saanud toita, mistõttu hülgepoeg kannatas nälga ning oli kaalus väga palju kaotanud.

Vedeliku, räimede ja antibiootikumidega toibutatud loomake kogub taas kaalu. Kui ta kaalub juba 30 kilo ringis ning on võimeline ise veest toitu hankima, lastakse hüljes taas vabasse loodusesse.

Päästetud hülgepojale pandi nimeks Celebration, tähistamaks Naturelandi 50. aastapäeva. 

Fotosid hülgepojast lehmakarja keskel ja päästeoperatsioonist saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles