Loomakauplus seljatas kohtuvaidluses pealinna

Irina Kablukova
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe loomakaupluse Looduse Kuningas omanik Natalja Logatšova oma Tallinnas Õismäe teel asuva kaupluse vaateakende juures – vaidluse reklaamimaksu tasumise üle põhjustasid tema seljataga akendel olevad loomapildid.
Kahe loomakaupluse Looduse Kuningas omanik Natalja Logatšova oma Tallinnas Õismäe teel asuva kaupluse vaateakende juures – vaidluse reklaamimaksu tasumise üle põhjustasid tema seljataga akendel olevad loomapildid. Foto: Erik Prozes

Pisut üle kuu aja tagasi, 18. juunil jõustus Tallinna halduskohtu otsus, mis lubab pealinna ettevõtjatel kaunistada oma kaupluste vitriine ja uksi enda tahtmist mööda, riskimata seejuures võimalusega saada arvet välireklaami eest.

Ettevõtjad ja Tallinna linnavõim vaidlesid juba poolteist aastat kohtus selle üle, mida pidada reklaamiks, mille eest tuleb tasuda ka maksu, ning mida hoopis müügikoha kunstiliseks kujunduseks.

Ettevõtjate ja Tallinna ettevõtlusameti erimeelsused tekkisid 2013. aasta suvel.

Kahe loomakaupluse Looduse Kuningas omanik Natalja Logatšova rääkis toona ajalehele Den za Dnjom, et amet nõuab tema käest välireklaami eest maksu, sest ta oli riputanud oma kaupluste vitriini vahvate loomade pildid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles