Permis päästis koer oma peremehe elu viiekordse maja varingus

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusnõuete eiramise tõttu Permis kokku varisenud majas hukkus 2 inimest. Ühe elaniku päästis surmasuust tema koer.
Ehitusnõuete eiramise tõttu Permis kokku varisenud majas hukkus 2 inimest. Ühe elaniku päästis surmasuust tema koer. Foto: RIA Novosti/Sxanpix

Permis viiekordse elamu ühe trepikoja kokkuvarisemise tagajärjel jäi Dmitri Pigalevi korterist järgi vaid WC, kus ta varingu ajal viibis. Vahetult enne seda, umbes kella 5 ajal hommikul, oli koer teda üles ajanud.

Õnnetus juhtus Permis laupäeval, 11. juulil kella viie ajal hommikul, mil maja elanikud veel magasid. Varingus hukkus 2 inimest ning mitu inimest sai kannatada. Kokku evakueeriti majast ligi 160 elanikku. Rusudeks varises maja külgmise trepikoja 8 korterit teisest korrusest viiendani.

Esialgsete oletuste kohaselt võisid maja kokkukukkumise põhjustada ehitustööd esimesel korrusel paiknenud kaupluses. Uuringute tulemusel aga selgus, et põhjuseks oli hoopis ehitusnõuete rikkumine elamu renoveerimisel.

Vahi alla võeti elamu hooldusfirma Motostroitel tegevdirektor Tamara Zaremb, kes otseselt vastutab hoonete tehnilise seisukorra ja elanike kaebustega tegelemise eest. Oma ametikohustuste täitmata jätmisega, mis põhjustas kahe inimese hukkumise, ootab naist kuni 10-aastane vangistus.

Kohus arreteeris ka hooldusfirma peadirektori Vladimir Drozdovi. Mehe advokaadid küll pakkusid kautsjoniks 3 miljonit rubla, kuid kohus arreteeris ettevõtte juhi ikkagi vähemasti uurimise lõpuni.

Permi krai juht Gennadi Tušnolov kommenteeris oma ametialases blogis, et pärast konsultatsioone spetsialistidega jõuti järeldusele suuremamahulistes uuringutes, millest saaks teha järeldusi analoogsete majade ehitusliku seisu kohta.

Tänu koerale ellu jäänud Dmitri Pigalev jutustas aga ajalehele Komsomolskaja Pravda, et teda äratas unest üles koer Berta, kes käitus rahutult ning tundus, et ta palus õue. Võib-olla aga tundis ta ohtu.

«Enne koeraga jalutama minekut läksin, vabandust, tualetti, kuulen põmakat, väljun ja näen, et minu korterist on järel ainult WC,» selgitas mees õnnetuse asjaolusid.

Dmitril õnnestus maja rusudest välja ronida, kuid koer, kes jäi esikusse  õueminekut ootama, oli kadunud. Mees tänas õnne, et tema naine ja 12-aastane poeg olid õnnetuse hetkel suvilas.

«Mul vedas kohutavalt. Olen koerale võlgu oma elu. Bertal ei ole veel kahte aastatki, päris nooruke. Kohkus ja jooksis kuskile,» rääkis mees vahetult pärast õnnetust.

Tänu meedias levinud uudistele mehe elu päästnud koerast, leidis üks tütarlaps kirjeldusele vastava koera tänavalt ning toimetas Berta õhtuks oma pererahva juurde.  

Fotot elupäästjast koerast koos oma peremehega saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles