7 koeratõugu, kellega on hea matkata

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaska malamuut on tore seltsiline eriti neile, kellele meeldib lumistel aladel matkata.
Alaska malamuut on tore seltsiline eriti neile, kellele meeldib lumistel aladel matkata. Foto: Andrew Yates/AFP/Scanpix

Tihti on parimaks matkakaaslane ei keegi muu kui inimese parim sõber koer, kelle jaoks pole ükski takistus ületamatu.

Terve ja sportliku koera jaoks on matkamine maailma parim tegevus. Matkale minnes on hea, kui loom tunneb end koduselt nii metsas kui mägedes, kasuks tuleb ka sõnakuulelikkus, nii ei kao koer metsas loomi taga ajades ära. Koer peaks olema tugev ning hea vastupidavusega ka raskemale kliimale, vahendab theclymb.com.

Berni karjakoer (Bernese Moun­tain Dog)

Berni karjakoeri on aretatud sikutama kärusid ja abistama talutöödes. Nad suudavad tõmmata kümme oma keharaskust, nii on koerad matkal kasulikud kui peaks olema vaja asju vedada. Karjakoerad on südamlikud ja intelligentsed ning nende karv on vastupidav ka kõrgetes mägedes matkamiseks.

Paisumi (Rhodesian Ridgeback)

Alguses aretatud Aafrikas lõvisid jahtima. Koerad suudavad läbida raskeid maastikke, seda tänu paksudele käppadele. Tulevad hästi toime kõrgete temperatuuridega.

Austraalia lambakoer (Australian Shepherd)

Energiline ja väle austraalia lambakoer on väga kuulekas. Kariloomade karjatamine on raske töö, eriti keerulise maastiku ja halva ilma korral. Matkamine looduses on tema jaoks sama põnev nagu loomade karjatamine.

Alaska malamuut (Alaskan Malamute)

Lumine maastik on malamuudi jaoks loodud. Nad saavad hakkama isegi -21 külmakraadiga. Suured käpad on nagu lumesaapad ja küüned nagu jääkirved.

Ungari lühikarvaline linnukoer (Vizsla)

Linnukoer on väga aktiivne ja hea ujuja. Omanik peab ise olema väga aktiivne, nii saab temaga hästi hakkama. Kui suudad koeraga sammu pidada, ei jää ta iial maha.

Labradori retriiver (Labrador Retriever)

Retriiverid armastavad õues käimist ja mängimist. Aretatud jahimeestele veelindude otsimiseks, nii võib matkale kaasa võtta ka pulga ja lendava taldriku, nad püüavad seda hea meelega. Nagu linnukoergi, vajab retriiver palju liikumist, sest kehakaal on kerge tõusma.

Portugali veekoer (Portuguese Water Dog)

Veekoer, nagu nimigi ütleb, naudib vett. Aretatud kala püüdmiseks, õnge otsimiseks ning sõnumite saatmiseks laevade vahel. Veekoer naudib omanikuga koos seiklemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles