Koduhoovis jalutavad kümned toonekured

Birgit Itse
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toonekured Nurmsis koduhoovil, pildile on jäänud veidi alla poole toonekurgedest, kes nädala alguses korraga õuel jalutasid.
Toonekured Nurmsis koduhoovil, pildile on jäänud veidi alla poole toonekurgedest, kes nädala alguses korraga õuel jalutasid. Foto: Erakogu

Paide vallas Nurmsis elav Liia Endi on ülepäeviti koduhoovis tunnistajaks tõelisele kurgede kogunemisele.

Sel aastal saabus aga kurekari koduhoovi tema meelest tavatult vara ja neid on ka rohkem. "Tavaliselt on nad juuli lõpus ja augusti alguses kogunenud ning neid on olnud 30 ringis, aga sel aastal on nad juba praegu kohal ja neid on tublisti rohkem," räägib Endi.

Pere on jõudnud valgete sulelistega juba harjuda ja isegi leppida, seda enam, et väga lähedale nad ei tule ka. "Tavaliselt on umbes 30 meetri kaugusel ustest-akendest, aga julgemad on päris õue peale ka tulnud ja minust paari meetri kaugusel olnud," täpsustas Endi.

Kokku loetles Endi maja ümber viis toonekure pesa, lisaks need, mis majast veidi kaugemal.

Loe homsest paberlehest, mida arvab ja millega selgitab säärast toonekurgede kogunemist Eesti linnuharulduste komisjoni esimees ja Eesti ornitoloogiaühingu valge-toonekure projekti koordinaator Margus Ots

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles