Teraapiakoer on suurepärane matkakaaslane

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heleri Hanko ja teraapiakoer Steffi rääkisid Vikerraadio saates „Vikerhommik“ pikast matkast, mille pikkuseks lausa 375 kilomeetrit. 

Steffi on teraapiakoer, kes on spetsialiseerunud lugemiskoeraks. Koos käib tiim raamatukogus, kus lapsed saavad Steffile raamatuid ette lugeda. Lastele on selline võimalus suurepärane, sest koer ei hinda lapse lugemisoskust ega anna negatiivset tagasisidet. Steffi lihtsalt kuulab lapse häält.

Heleri Hanko võttis endale Steffi ligi kuus aastat tagasi, tol ajal toredaks seltsiliseks, kellega rannas jooksmas käia. Aasta tagasi tahtis Hanko aga teha koos koeraga midagi head. Ta leidis teraapialoomade koolituse, läbisid koos vajaliku eksami ning Steffist saigi teraapiakoer.

Hanko sõnul sobib iga koer teraapiakoeraks, eeldusel, et koer ei ole agressiivne. Eksamil pannakse koer kõikvõimalikesse olukordadesse: näidatakse karke, ratastoole, kisutakse sabast – sellega vaadatakse, kuidas loom reageerib ootamatustele.

Juuni keskel pakkis Heleri kotid ja võttis Steffi kaasa pikale matkale. Hanko sõnab, et aeg-ajalt oli raskeid hetki, aga katkestamise mõte ei tulnud kordagi pähe. Steffi nautis matka täiel rinnal, sest vajadus liikuda ja uusi lõhnu nuusutada oli meeletu.

Lõpu poole väänas Heleri jala välja ja seetõttu venis matk oodatust pikemaks, sellegipoolest sõnab neiu, et matkapisik teda nakatas ning uue väljakutsena tahab ta Steffiga mägedesse matkama minna. 

Steffi ja Heleri matka muljeid saab lugeda blogiaadressil wanderlust.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles