Mänguhoos grisli lõhkus loomaaias klaaspaneeli

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grislikaru.
Grislikaru. Foto: Dani Pozo/AFP/Scanpix

Minnesota loomaaias suleti ajutiselt grislide ekspositsioon, sest üks eriti mänguline mõmmi virutas korvpallisuuruse kivi otse klaasi.

Grislide maadlust vaadanud inimesed seisid parajasti teisel pool klaasi, kui üks karudest mänguhoos suurt kivi mitu korda vastu klaasi prõmmima hakkas, lõhkudes viiekihilise turvaklaasi, vahendab startribune.com.

Pärast intsidenti kutsuti karud majja tagasi ning ekspositsioon suleti seniks, kuni uus klaas paigaldatakse. Loomaaia juhataja Tony Fisher sõnas, et veel pole selge, milline kolmest mänguhimulisest karust pahandusega hakkama sai, ent kahtlustatakse «alati klouni mängivat» kohe täiskasvanuikka jõudvat mõmmit Kenaid. «Tavaliselt lollitab ta basseinis, ta ei saanud aru, mida teeb, ta on ikkagi karu,» ütles Fisher.

Külastaja Robin Ficker sõnas, et oli kohe pärast loomaaia avamist läinud grislide maadlemist vaatama. Järsku võttis üks karudest basseini põhjast korvpallisuuruse kivi, mille virutas mitu korda vastu turvaklaasi. Kivi võis kaaluda umbes 20 kilogrammi.

Fisheri sõnul on kivid ja muud esemed – mida karud tõsta jõuavad – tavaliselt maa küljes kinni. Pärast intsidenti vaadatakse ekspositsioon uuesti üle ja aheldatakse kõik kinni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles