Õnnelik fotosaak: siiliema tassib suus oma poega

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kiilis õue peal mänginud lapsed märkasid metsast välja sibanud siili, kes aeg-ajalt tassis hambus oma võsukest. Lapsed tõttasid tuppa ja palusid tulla isal ruttu õue siile pildistama.

Pereisa Mihkel Saarel, kes tavaliselt teeb kvaliteetfotosid taimedest, oli hea fotoaparaat koheselt varuks. Tuli ainult kiirelt objektiivi vahetada.

„Siil tuli oma ühe pojaga metsa poolt mööda heki äärt. Tõenäoliselt ei jaksanud poeg emal järgi käia, jäi emast maha ja hakkas piiksuma. Ta tegi huvitavat häält, mis sarnanes linnupoja omale“, jutustas Mihkel Saar foto saamist.

Piiskumise peale võttis siiliema poja hambusse, tassis teda natuke maad edasi ning lasi siis lahti. Nii nad rändasidki - natuke maad edasi hakkas poeg uuesti piuksuma ja tassimise protseduur kordus.

„Siilipojad on hirmus nunnud ja toovad naeratuse näole. Seoses oma tööga Hansaplantis olen palju pildistanud lilli, kuid üksi lillepilt aiahuviliste grupis Facebookis ei ole elus saanud nii palju laike, kui fotod siilidest. Väike tegelane jäi hea näoga peale“, naeris Saar.

Mehel oli siilifotode saamisel üksjagu õnne – kunagi varem ei ole ta loomi pildistanud.  Siili teekonda sai  ta Kiilis oma metsa serval oleva maja heki ääres vaadelda umbes 30-40 meetrit kuniks loomakesed silmapiirilt kadusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles