Ülikool väljastas diplomid üliõpilasele ja tema uurimustöös osalenud koerale

Aili Ohlau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Proctor ja tema koer Fudge oma ülikooli diplomitega
Jack Proctor ja tema koer Fudge oma ülikooli diplomitega Foto: Edinburgh Napier University

Edinburg Napier ülikool andis välja diplomid nii tudengile, kui ka tema koerale, kellel oli kandev roll ülikooli lõputöö valmimisel. Lõputöö videos demonstreerib mees, kuidas ta oma koera šokeerib ämbritäie külma vee selga kallamisega.

Disaini ja digitaalkunsti õppinud Jack Proctor kasutas oma kokkerspanjelit Fudget lõputöö sissejuhatavas videos ja ka töö sisus.

Koeral oli peremehe sõnul niivõrd fundamentaalne osa uurimustöös, et ta tõi Fudge tähtsuse välja isegi oma lõputöös.

«Ma saan aru, et see näib ekstsentriline, kuid Fudge on olnud osaline minu ülikooli haridusteel alates esimesest päevast», märkis 34aastane Jack Proctor.

Jacki ja Fudge koostöö videote tootmisel algas aga juba esimesel kursusel, mil Jackil tuli koos kursusekaaslastega teha tutvustavaid videoid. Edaspidi osales koer mitmetes Jacki lõputöö videotes, kus näitlikustati, kuidas disainerid saaksid optimeerida oma tööd. Fudge sai seeläbi kuulsaks, ning Jack kaitses oma lõputöö hindele A.

Jack ja Fudge rõõmustasid viimase aasta jooksul internetis vaatajaid trikkidega, mida videodisain võimaldab. Tema koolitöö raames valminud videod on Facebookis ja YouTube´is kogunud sadu tuhandeid vaatamisi.

Fudge sai ülikooli lõpuaktusel osalemiseks ka piduliku rüü, mille õmbles talle Jacki naine.


 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles