Turvakaamera jäädvustas kassi kukkumise 19. korruselt

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumaja, mille 19ndalt korruselt kass õhulennu tegi.
Elumaja, mille 19ndalt korruselt kass õhulennu tegi. Foto: Youtube / ekraanitõmmis

Novosibirskis kukkus 19ndal korrusel oleva korteri rõdult alla kassipoeg ning pääses suurematest vigastustest. Kassi pikk õhulend lõppes maja ees seisnud Lexuse sõiduautol ning selle jäädvustas turvakaamera.  

Turvakaamera videolõigust on näha, kuidas auto esiklaas puruneb kassiga kokkupõrke tagajärjel ning kuidas kass kukub sealt auto kapotile ning sealt edasi asfaldile.

Kuigi kassipojal ei tuvastatud luumurde, kummutas teda läbi vaadanud veterinaar Jevgeni Kozlov müüdi selle kohta, et kuna kassid maanduvad kõrgelt kukkudes alati käppadele, siis nad tavaliselt kannatada ei saa.

Veterinaar märkis LifeNews´ile antud intervjuus, et kuigi pealtnäha võib kass olla kukkumise tagajärjel terve, siis enamus juhtudel saavad põrutuse tõttu kahjustada looma mitmed organid.

Harilikult on kukkumisel vigastusteks rindkere trauma, kopsude ja südame põrutus, verevalumid ja siseorganite rebendid, mida koheselt ei märka, kuid mille mõju ilmneb umbes nädala pärast, selgitas Jevgeni Kozlov. Seetõttu manitses veterinaar silma peal hoidma kassidel, kes ei karda kõrgust ja võivad seetõttu piltlikult öeldes kukkuda kuristikku.

Kassipoja omanik Vadim Nasalevitš rääkis, et tavaliselt mürgeldavad tema kaks kassi hommikuti omavahel ega lase pererahval magada. Õnnetuse päeval aga oli korteris vaikus ning teine kass käitus imelikult.

Puuduvat looma otsima hakates helistas mees maja uksehoidjale ja küsis ega ta pole kassi näinud. Uksehoidja vastas, et loomale võib järgi tulla ja küsis, et kas kass istus rõdul. Allakukkunud kassi oli avastanud ja maja keldrisse toimetanud koristaja.

«Siis ma taipasin, et tõenäoliselt pole enam kellelegi järgi minna», meenutas Vadim juhtunut.

Maja eest möödudes märkas kassiomanik vigastatud esiklaasiga autot, millel oli tema kassi karvu ning ta sai aru, et kass oli auto peale kukkunud.

Vadimi üllatus oli suur, kui kassi uksehoidjalt kätte saades selgus, et loom on pärast 19korruselt kukkumist terve. Sellele vaatamata toimetas ta looma läbivaatuseks veterinaari juurde.

Õnnelikku õnnetusse kaasatud auto tõttu otsustasid omanikud panna kassipojale uue nime Lexuse mõne mudeli järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles