Omapärane lemmik: Venemaa abielupaar peab koduloomana puumat

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal Penza linnas elavad Maria ja Aleksander Dimitriev on tõeliselt unikaalse «kassi» omanikeks — nende kodus elab puuma, kes on kuulsa jalgpalluri järgi ristitud Messiks.

Abielupaar ostis Messi kohalikust loomaaiast ning asus kaslast siis elule turgutama, sest loom oli nõrga tervisega. Nüüdseks on Messi nende pere täieõiguslik liige ning spetsiaalse rihma abil käib ta nagu koer õues jalutamas.

Foto: @l_am_puma / Caters News/Caters News Agency

«Messi sai oma nime Saranski loomaaias,» sõnas Maria. «Seal sündis kolm puumakutsikat ning talitajad otsustasid nad kõik kuulsate jalgpallurite järgi nimetada. Kolmekuusena toodi ta meie kodulinna loomaaeda ning kui me teda nägime, oli see armastus esimesest silmapilgust.»

Maria ja Aleksander kaalusid loomavõttu tõsiselt, sest ei olnud kindlad, mida teised inimesed sellest arvaksid. Sellegipoolest seadsid nad lõpuks sammud loomaaia poole, hakkasid juhatusega tingima ning olid tõeliselt üllatunud, kui loomaaia juhtkond nende puumaostusooviga nõus oli. «Me olime tõeliselt õnnelikud,» kinnitas Maria ja lisas, et kuigi Messi oli nõrk ning vajas palju tähelepanu, ei kahetsenud nad oma otsust kordagi.

Foto: @l_am_puma / Caters News/Caters News Agency/Scanpix

Maria sõnul oli Aleksander alati suure kaslase omamisest unistanud, ent puuma saamine oli ka talle endale üllatuseks. Seni oli mehe soovides figureerinud ilves, ent nüüd on ta veendunud, et Messiga kohtumine oli saatusest määratud. «Oma terviseprobleemide tõttu on Messi tavalistest puumadest väiksem, kuid sellegipoolest ületab tema suurus tavalise kassi oma kümnekordselt,» ütles Maria. «Loomulikult on metslooma kodus pidamisel ohtlik külg, ent Messi on eriline — ta on väga jutukas ja häälitseb vastu kui temaga rääkida. Ta on imeline loom.»

Enne Messi võtmist oli abielupaaril juba kass Kira, kes uuest pereliikmest üldse vaimustuses ei ole. Vaatamata Messi rahulikule iseloomule sisiseb Kira tema peale alatasa ning seetõttu hoiavad Maria ja Aleksander oma kaks neljajalgset sõpra lahus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles