Läänemaal süütas kurjategija loomade hoiupaiga, kümme kassi hukkus

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Reedel umbes kella kolme ajal hommikul süüdati Eestimaa Loomakaitse Liidule kuuluv Martna vallas asuv kodutute kasside hoiukoht, kümme looma hukkus suitsus ja leekides.

Martna kasside varjupaik rajati mullu, sinna toodi hoiule Padise valla Alliklepa küla kassikoloonia loomad ning varjupaiga tööd korraldas Eestimaa loomakaitse liidu Lääne-Eesti piirkonna juht Kaija Paalberg, kes käis loomi aasta jooksul igal õhtul hooldamas ja toitmas, kirjutab Lääne Elu

Eestimaa loomakaitse liidu juht Heidi Valner on täiesti kindel, et kasside kodu on süüdatud. «Ilmad on niisked, seinad olid märjad ja vettinud, küttekollet pole, elektrit pole, ehitustöid ei tehtud, süttivat materjali polnud, kassimajades ei suitsetata – isesüttimise oht on välistatud,» selgitas Valner. Kella 23 paiku õhtul oli varjupaigas kõik veel korras, kell 3.16 sai häirekeskus teate tulekahjust, päästjate saabudes oli hoone koos kümne kassiga maatasa põlenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles