Saaremaa ettevõtja annetas kodututele kassidele maja

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmise nädala lõpuks saavad kiisud loodetavasti uude majja sisse kolida.
Järgmise nädala lõpuks saavad kiisud loodetavasti uude majja sisse kolida. Foto: Erakogu

Eestimaa Loomakaitse Liidu hoole all olevad Läänemaa kodutud kassid said Saaremaa ettevõtjalt Risto Aldilt kingituseks eriprojekti järgi valmistatud aiamaja.

Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) Läänemaa piirkonnajuht Kaija Paalberg rääkis, et kassidele annetuse korras maja saamine oli heas mõttes suur šokk, sest seda ei osatudki loota.

Kuna talv on ukse ees, vajasid ELLi Läänemaa hoiukodus olevad kassid soojemat ja ilmastikukindlamat elamist kui praegune kasside ajutiseks majutamiseks mõeldud lagunev kuur. «Otsustasime, et soojustame kuuri ära, aga siis ütles katus üles. Hakkasime suvel mõtlema variante, kuidas kasside elamine korda teha ja tuli mõte küsida aiamajade tootjatelt, kas kellelgi seisab kusagil laos näidismaja, mille saaks odavalt ära osta,» rääkis Paalberg.

ELLi abipalvele reageeris Saaremaa ettevõtja Risto Alt, kelle ettevõte Aiamaja24.ee tegevusalaks on aiamajade müük. «Saime e-kirja, kus seisis, et kassidel pole talvel kusagil elada ja kas oleks võimalik anda mingit praakmaja. Mul on endal kodus kolm kassi ja otsustasime, et kui juba teeme, siis tasuta. Kuna sooviti kahte ruumi, aga sobivat mudelit ei olnud, siis tegime maja erimudeli järgi,» rääkis Alt.

Kassidele varem koduks olnud kuur.
Kassidele varem koduks olnud kuur. Foto: Erakogu

Maja tootmisega alustas ettevõte juba suve algul, aga kuna tellimusi oli palju, jäi maja lõplik valmimine sügisesse.

Eelmisel nädalavahetusel pandi maja kohapeal suures osas kokku. Järgmisena on plaanis soojustamine ning elektrijuhtmete paigaldamine. Maja varustamisel elektriga on loomakaitsjatele ulatanud abikäe Imatra Elekter ja Elektritsentrum.

Kahe toaga maja, kus terved kassid saavad olla haigetest eraldatud, peab tootja hinnangul kindlasti 20 aastat vastu. «Majas on kaks ruumi ning ees  piklik koridor ja aknad kolmes küljes, et kassid saaksid välja vaadata,» rääkis Alt.

Paalberg prognoosib, et kassid saavad sisse kolida juba järgmise nädala lõpus. Kokku hakkab maja mahutama 20 kassi - 10 kassi hakkab elama ühes, kümme kassi teises toas. «See maja on tugevamast materjalist, kui pisike tavaline aiamaja ja minu silmis on see kassivilla,» tunneb Paalberg annetuse üle heameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles