Emotsionaalsed kaadrid: farmer taaskohtub orkaani meelevalda jäänud loomadega

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Texase farmer filmis emotsionaalsed kaadrid oma kojutulekust peale seda, kui oli sunnitud orkaan Harvey eest põgenema ja oma loomad saatuse hooleks jätma.

Texases õpetajana leiba teeniv Lester Morrow, kes peab hobikorras farmi, jõudis perega napilt pääseda orkaani eest, kuid paduvihmade tekitatud kiire veetaseme tõusu tõttu ta oma farmiloomi päästa ei jõudnud, kirjutab Daily Mail.

«Sel hetkel kui pidin loomad ära toimetama, oli ainus, mida teha sain, viia nad kõrgemasse kohta, naid kallistada ja nende est palvetada,» sõnas Morrow. Kui mees lahkus, olid tema eesel ja hobune juba põlvini vees. «Samal õhtul saatis naaber pildi ning nägin, et vesi oli tõusnud maja katuseni. Sel hetkel teadsin, et loomad on hukkunud. Ees oli väga raske öö,» kirjeldas Morrow emotsionaalseid katsumusi.

Morrow ei lootnud oma loomi enam elusana eest leida, aga suur oli tema üllatus kui ta kaks päeva hiljem koju jõudes oma loomadega taas kokku sai. Vees solberdav Morrow märkas esimesena oma musta värvi siga Pattyt, seejärel hobuseid, kellest ühel oli jalaluu murdunud, kitsi ning eeslit.

Orkaani tulemusena hukkus 17 looma, aga väikesed kitsed, eesel, mitmed hobused ja lemmiksiga Patty elasid tormi üle.

«Kõige raskem on see, et hoolimata kodu ja mõnede armastatud loomade kaotusest ja rahamuredest, pean oma 17- aastasele pojale selgitama, miks ma lahkusin ilma loomi kaasa võtmata,» lausus Morrow. «Ta on suurem loomasõber kui mina ning tal on raske reaalsusega leppida. Meie vahele on tekkinud lõhe, mida varem ei olnud. Kardan, et see võib kesta veel kaua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles