Tähelepanunäljas naine mürgitas korduvalt oma koera

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Vida Press

Suurbritannias jõudis augusti lõpus kohtusse eriskummaline loomadevastase vägivalla juhtum. 28-aastast Georgina Bretmani süüdistatakse oma musta-valgekirju kokerspanjeli mürgitamises.

Loomade erakliinikus vetõena töötav Bretman süstis väidetavalt oma loomale insuliini, mis tekitas loomal krampe. Olukord oli nii hull, et kaheaastane kuts oleks võinud langeda koomasse või suisa surra. Bretmani veterinaaridest kolleegid muutusid kahtlustavaks, kui Florence’i nime kandev koerake saabus juba mitmendat korda samade kahtlaste sümptomitega nende kliinikusse.

Glasgow šerifijaoskonna esindaja ütles kohtus, et naise käitumise taga oli ilmselt tähelepanunälg. Ühel juhul andis ülemus Bretmanile vaba õhtu, kuid ennustas, et juba mõne tunni pärast on naine haige koeraga taas vastuvõtus. Nii läkski, kirjutab Telegraph.

Tegemist on esimese sellelaadse juhtumiga. Šerif Joan Kerr esitas Bretmanile süüdistuse loomapiinamises. Spanjelile leiti uus kodu ning looma tervis on nüüd taastunud.

Bretman alustas tööd Glasgow veterinaariakliinikus 2011. aastal. Tema ülemus Lesley Herd ütles kohtus, et ta ei suutnud koera tervis seletada. Vereproovid näitasid erakordselt madalat veresuhkrutaset. Ka ei olnud Bretman alguses vereproovide võtmisega nõus, kuid leebus siis. Ta pakkus, et võtab proovid ise, kuid ei teinud seda kunagi. Herdi sõnul hakkas ta insuliinisüste kahtlustama, kuna episoodide vahel oli koera tervis suurepärane.

Bretman eitas kohtus, nagu oleks tal koera vastu midagi olnud ning väitis, et loom oli tema kompanjon. Karistus määratakse talle septembris ning see võib kaasa tuua kuni 22 000 euro suuruse trahvi või kuni aastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles