Kass hammustab? Nipid, kuidas sellest kombest lahti saada

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui kass mängu käigus või niisamagi heast peast hammustama kipub, on see probleem, aga õnneks lahendatav.

Loomaekspert Alicia Wilson annab portaalis I Heart Cats nõu, kuidas hammustava kassiga toime tulla.

Ära kasuta kätt mänguasjana

Kätt kassile mänguasjaks pakkumine ei ole hea mõte, sest see annab kassile sõnumi, et kätt võib hammustada ning ta ei saa aru, miks ta muul ajal hammustamise eest riielda saab. 

Lõpeta mäng

Kui kass mängu käigus hammustab ja sa saad aru, et ta ei teinud seda kogemata, vaid tahtlikult, siis võta korraks aeg maha ja keera tema poole selg. Niimoodi toimi iga kord, kui kass hambad käiku laseb. Lõpeta mäng ja keera selg. Kui niimoodi paar korda teha, saab kass aru, milles asi võib olla.

Kui mängu lõpetamisest ei piisa

Kui selja keeramisest ei piisa, tuleb end veidi jõulisemalt kehtestada. Kui kass hammustab, lõpeta mäng, vii ta teise tuppa ja lahku toast. Niimoodi peaks kiisul kindlasti tekkima seos hammustamise ja mängu lõpetamise vahel.

Väsita ta ära

Kui kass niisama heast peast hammustama kipub, võib see tähendada, et ta on ülienergiline ning tahaks ennast välja elada. Kui teised mänguasjad temas huvi ei tekita, siis lasertäpp on alati abimees. Aga lasertäpi puhul kehtib see vana hea nõuanne, et head asja ei tohiks liiga palju olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles