Politsei uurib koera jõhkrat tapmist (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samojeedi tõugu Amadeus sai kurja käe läbi surma.
Samojeedi tõugu Amadeus sai kurja käe läbi surma. Foto: Aleksander Seregin

Narva-Jõesuu elanikke vapustas koera jõhker tapmine. Heasüdamliku Amadeusi omanikud tegid kindlaks, et nende lemmikut peksti, seejärel pussitati ning loom suri verekaotusesse, suutmata koju jõuda.

Ei Irina ega Aleksander suuda pisaraid tagasi hoida, pere kaotas pühapäeval ootamatult oma lemmiku – valge samojeedi tõugu Amadeusi, kirjutab venekeelne Postimees. Amadeus oli koeraelu parimas eas – pea kaheksa-aastane. Koera järele igatsevad ka pere kaks teist neljajalgset sõpra tšau-tšaud, kes on kaotanud söögiisu. Pererahva sõnul oli just Amadeus neljajalgsete lemmikute liider.

Pühapäeva hommikul kella seitsme ajal läks Irina nagu tavaliselt koertega jalutama üle tee asuvasse metsa. Pere elab Narva-Jõesuus Metsa tänaval. Amadeus jooksis naabrikoeraga kaasa ja kadus silmist. Otsingud ei kandnud vilja. On üsna tõenäoline, et instinkt tõi koera tema neljajalgse sõbranna maja juurde lähedal asuval Mäe tänaval.

Amadeusile surmavaks saanud haav.
Amadeusile surmavaks saanud haav. Foto: Aleksander Seregin

Täna on Irina ja Aleksander täiesti kindlad, et just seal elav mees peksis nende koera ja pärast pussitas kaela piirkonda. Pärast surmavate haavade saamist koer pages ja hakkas vererada taga minema kodu poole, kuid sinna ta ei jõudnud. Looma leidsid naabrid. Alguses arvasid omanikud, et koer jäi auto alla, kuid kohale saabunud politseipatrull otsustas haavade järgi, et tegu on tapmisega. Tänu verejälgedele tegid politseinikud kindlaks ka maja, kust koera viimne teekond algas.

Pühapäeval omal käel kiirelt asja uurinud ja inimesi küsitlenud Aleksandri sõnul kuulsid sealsed naabrid, kuidas koera alguses peksti ja siis oli kuulda südantlõhestavat kiljatust.

Irina näitas videot, kus tema emotsionaalse päringu peale ütleb krundil askeldanud mees, et tema looma ei tapnud, ainult ajas oma krundilt minema. Vene Postimehel ei õnnestunud selle mehega kõnelda.

Ida prefektuurist öeldi, et juhtumi kohta on algatatud uurimine looma julma kohtlemise alusel. Süüdimõistmise korral võib karistuseks määrata rahatrahvi või kuni aastase vangistuse. Uurimine on aga alles algusjärgus.

«Ma tahan viia selle asja lõpuni, et inimesed teaksid, milleks see mees on võimeline. Ilmselt ei ole ta päris terve. Praegu tappis ta koera, aga mis järgmiseks?» rääkis Irina, kes põrmugi mehe süüs ei kahtle.

Pererahvas kinnitab, et Amadeus oli kogu linna lemmik. Kui temaga käidi jalutamas, siis tekkis järjekord inimestest, kes soovisid naeratava loomaga pilti teha. Naeratav ilme on sellele tõule iseloomulik. «Meil on majas ainult heasüdamlikud koerad. Maailm on julm ja ma tahan näha enda ümber ainult headust,» rääkis naine, mille järgi pere valib kutsikaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles