Viis maailma puhtamat metsa, kus võib kohata haruldasi loomi

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Inimesed on tuhandeid aastaid metsi ümber kujundanud, kas raadanud põllumaad või teinud raiet tööstuslikul eesmärgil. Ehkki võib tunduda, et maailma ei olegi puhtaid paiku väga alles jäänud, ei ole see ometi nii. 

Portaal Travel ja Leisure on välja toonud maailma mõned kõige ehedamad ja elustikurikkamad paigad, mis on turistide meelissihtpaikadeks just eheduse tõttu. 

Kayan Mentarang, Indoneesia

Borneo saarel asuv rahvuspargis haljendab mets ning loomad nadivad elu. Piirkond on viimaseks allesjäänud kodupaigaks ninasarviklinnule ning mõenedele haruldastele primaatidele. Turistid käivad vaatamas pisikesi Sumatra ninasarvikuid ja Borneo pügmeeelevante. 

Foto: Wikipedia commons

Parana mets, Argentiina, Paraguaisse ja Brasiilia 

90 protsendile loomades on see ainaks elupaigaks ja sama kehtib 50 protsendi taimede kohta. Maailma Looduse Fondi andmetel on regioonis rohkelt erinevaid mage- ja soolveeasukaid. Samas on need maalilised metsad koduks ka 25 miljonile inimesele, mis mõjutab metsa käekäiku vägagi ning kui raha mängu tuleb, pole võimatu, et aastate pärast seda looduse pärli enam ei eksisteeri. 

Daintree rahvuspark, Austraalia

Nende Austraalias paiknevate metsade vanus on 160 miljonit aastat ja kuuluvad need UNESCO maailmapärandi nimekirja. Tegemist on regiooni ühe vähemhäiritud piirkonnaga, kus loodus rahulikult vohada saab. Metsad on paradiisiks lindudele, kellest on esindatud rohkem kui 430 erinevat liiki ning kellest 13 liiki ongi piirkonnale ainuomased. 

Foto: Wikimedia Commons

Primorje krai, Venemaa

Metsad, mis ulatuvad Soome lääneosast kuni Jaapani merega piirneva Promorje kraini, on looduse pärl. Tegemist on ehedate looduslike paikadega, kuhu võivad vabalt uudistama ja avastama minna ka turistid. 

/ wikipedia.org
/ wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Ulu Segama-Malua reservaat, Malaiaisia

Reservaat on koduks kuni 3000 orangutanile, kuid metsi ähvardab häving, sest suurel osal maa-alaladest toimub metsaraie palmiõli, kui biokütuse olulise koostisoksa saamise eesmärgil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles