Video: Viljandimaal näljutatud hobune ei suuda isesevalt püstigi tõusta (1)

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Eestimaa Loomaakaitse Liit sai teate Viljandimaal Abja-Palujas oleva väärkoheldud hobuse kohta. Selgus, et looma oli näljutatud ning vigastuste tõttu sai loom end vaevaliselt liigutada.

Eestimaa Loomakaitse Liiduni jõudis teade väärkoheldud hobusest 23. augustil. Järgmisel päeval suundus liidu Viljandimaa piirkonna juht Kristel Täär hobust vaatama ning märkas, et olukord oli kirjeldatust hullem: looma oli näljutatud, tema põlved vigastatud ning vigastatud oli ka tagakeha. «Oli näha, et ta oli põlvede peale kukkunud, sest põlvedes olid vaod, haavad veritsesid ning nende peal olid kärbsed,» kirjeldas Täär nähtut.

Loom toimetati Viljandimaal teise tallu, kuid vigastatud jalgade tõttu on umbes 25-aastasel loomal siiani keeruline ilma kõrvalise abita püsti tõusta. Eestimaa Loomaakaitse Liit lubab esitada politseile avalduse kriminaalmenetluse alustamiseks seoses hobuse julma väärkohtlemisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles