Valus kohtumine: ärritunud karu kiskus vibuküti pea lõhki (1)

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikimedia Commons

USAs Montana osariigis tungis grislikaru kallale vibukütile ning tekitas mehele 40-sentimeetri suuruse peahaava.

«Võisin kuulda luude kriginat,» kommenteeris karu rünnakus kannatada saanud vibukütt Tom Sommer väljaandele Daily Mail.

Sommer ütles, et ta oli koos jahikaaslasega põtra otsimas, kui kaaslane järsku grislit märkas, kes seisis neist üheksa meetri kaugusel. Karu lasi parajasti põdraskeletil hea maitsta, kuid märganud mehi, jättis ta eine pooleli ning ründas.

3-4 sekundiga oli karu jahimeeste juures. Sommeri jahikaaslane lasi pihustist spetsiaalset vedelikku karu hirmutamiseks. See samm küll aeglustas rünnakut, kuid see oli ka kõik.

Sommer meenutab, et jooksis kaks korda ümber puu, enne kui jõudis haarata revolvri, et ennast kaitsta, kuid karu tungis mehele kallale, tekitades suure peahaava, hammustades reit ja küünistades randmeid. Sommer meenutas, et sel hetkel, kui ta oli valmis karu laskma, oli loom juba eemale jooksmas.

Koos jahikaaslasega peatati käepäraste vahenditega verejooks. Seejärel tuli meestel kõndida umbes 1,6 kilomeetrit auto juurde, et võtta ette kahetunnine sõit haiglasse. Karu rünnaku ohvriks langenud jahimees toibub ning sõnas, et karu peale vimma ta ei pea. «Ta tegi seda, mida karud teevad, aga samamoodi oleksin teda ka tulistanud.»

Foto: TT NYHETSBYRÅN/AP/Sanpix
Foto: TT NYHETSBYRÅN/AP/SCANPIX
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles