Viis südamlikku lugu, mis kinnitavad koerte truudust

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Väidetakse, et koerad on suutelised armastama oma peremeest rohkem kui ennast. Portaal I Heart Dogs on toonud välja viis südamlikku lugu, mis seda ütlemist igati kinnitavad.

Šnautser Sissy

USAs Iowa osariigis otsustas üks söakas koerake oma perenaist haiglasse vaatama minna. Nimelt põgenes kääbusšnautser Sissy 2015. aastal kodust, et minna vaatama haiglas põdevat perenaist Nancy Franki.

Nancy abikaasa Dale oli väga löödud, kui ta ühel päeval märkas, et  kaheaastane koerake oli kadunud. Küll aga oli tema üllatus seda suurem, kui ta sai kõne haigla turvateenistuselt, kes teatas, et koer on seal.

Selleks, et sihtpunkti jõuda, pidi koerake läbima 20 tänavavahet. Ta suutis küll haigla fuajeesse jõuda, kuid sealt edasi enam minna ei osanud ning jäigi turvameestele oma hajevil olekuga silma.

Samojeed Zander

2012. aastal leiti seitsmeaastane samojeedi ja husky segu koer nimega Zander haigla territooriumilt. Haiglas viibiv peremees Johan Dolan sai ühel hommikul ootamatu telefonikõne ning ta oli äärmiselt üllatunud, kui isik teisel pool toru teatas, et tema kurva ilmega koer ootab haigla juures. 

Zander oli ette võtnud 1,6-kilomeetrise rännaku, et haiglasse jõuda. Selleks tuli tal seigelda läbi looduspargist, ületada oja ja neljarealine kiirtee.

Truu sõber

Brasiilias Ghoianias leidis aset juhtum, kus koer keeldus maha jäämast oma peremehest, keda peale epilepsiahoo esinemist haiglasse toimetati. Koer järgnes truult kiirabiautole, riskides autode vahel laveerides oma eluga.

Viimaks otsustas kiirabimeeskond koera peremehe juurde lasta nähes, et loom on enne nõus surema, aga mitte sammugi maha jääma.

Taksikoer Masha

Venemaal Siberis seadis üks truu taksikoer iga päev kaks aastat järjest oma sammud haigla poole, kus tema peremees ravi sai. Küll aga ei teanud Masha, et omanik oli vahepeal teise ilma läinud, kuid jätkas ikka kohusetundlikult haiglas käimist.

Kui üks perekond proovis Mashale kodu pakkuda, ütles koer sellest ära. Nähes, et koer järeleandmatult haiglat külastab, võttis haigla personal koera eest hoolitsemise lõpuks enda kanda.

Taani dogi Burke

2013. aastal leidis USAs aset juhtum, kui purjus autojuht sõitis Idaho osariigis majja sisse. Vigastada saanud majaelanik Jeffrey Groat toimetati haiglasse, kuid tema koer Burke põgenes majaseina tekkinud augu kaudu. Kuna mees küsis haiglas olles pidevalt oma koera järele, tuli Burke sinna toimetada.

Koera leitigi tänu ühe kohaliku elaniku tähelepanelikkusele, kes oli Burke´i pilti ajalehekuulutuses näinud. Koera ei tulnudki kaugelt otsida - ta oli jõudnud haigla vastuvõturuumi lähedusse ning mõni päev hiljem saigi Burke oma peremehega uuesti kokku.

Loe ka: Kuidas teha kindlaks, kui vana on sinu koer inimaastates

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles