Ärevad kaadrid: jõehobud päästsid kogemata gnuu krokodilli hammaste vahelt (2)

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Lõuna-Aafrikas Krügeri looduskaitseala külastanud abielupaar oli tunnistajaks vaatepildile, kuidas jõehobud päästsid kogemata gnuu, keda krokodill valmistus nahka pistma.

Mervyn van Wyk ja tema abikaasa salvestasid video, milles on näha, kuidas krokodill hoiab hammastega kinni end meeleheitlikult vabaks võidelda püüdvat looma.

Võitlus elu eest kestab täpselt nii kaua, kuni lähemale ujub kaks jõehobu, kellele pole ilmselgelt meeltmööda, et nende territooriumil selline tegevus toimub ning niimoodi täiesti tahtmatult gnuu krokodilli hammaste vahelt päästavad.

Ehkki pealtnäha tundub, et jõehobud tulid gnuud päästma, näitasid nad oma territoriaalset käitumist ning üritasid looma minema ajada. Mervyn sõnas, et Krügeri loodukaitsealal võib sellised uskumatuid vaatepilte kohata pea igal sammul. Vaja on vaid kannatust. 

Vaata ka: Gnuu teeskles surnut, et tülinorijaga mitte kakelda

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles