Antifriisi joonud kassi elu päästis viin

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viin on küll tuntud kui üks tervist kahjustav jook, kuid vähemalt selle kassi (üheksa) elu päästis just viinapudel.

Good News Network kirjutab, et Austraalias Brisbane'is leiti rehvitöökoja juurest haige kassipoeg. Loom viidi kiirelt loomaarsti juurde, kuna usuti, et ta oli joonud antifriisi. Seda tõestasid ka analüüsid: kassil oli tõsine neerukahjustus. Veterinaarid pidid kiirustama, et loomakese elu päästa.

Ühele õele oli aga jõuludeks kingitud pudel viina, mis tal senini autos vedeles. Ning just viin on täiuslik vastumürk. Kass pandi viinatilguti alla ning mõne tunni möödudes ta tervis taastus. Antifriis on oma magusa maitse tõttu väga sage mürgistuste põhjustaja. Mürgiseks teevad selle ühendid, mis tekivad pärast selle tarbimist ainevahetuse käigus.

«Antifriis on väga kiirelt mõjuv toksiin, kahjuks loomad tavaliselt surevad, enne kui me nendeni jõuame ja ravida saame,» ütles veterinaar Sarah Kanther. «Kui aga verre jõuab viin, siis hakkab organism antifriisi asemel metaboliseerima viina, nii on antifriisil aega vähem toksiliselt väljuda.»

Kassi omanikku pole veel leitud, kuid seni on arstid talle pannud sobiva hüüdnime - Tipsy (tlk vintis).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles