Indias käivitatakse kampaania elevantide looduslike elualade päästmiseks

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India elevant.
India elevant. Foto: PRAKASH SINGH/AFP/Scanpix

India loodusfond (WTI) koostöös Rahvusvahelise loomakaitseorganisatsiooniga (IFAW) alustab suurejoonelist kampaaniat Indias elava 30 000 metsiku Aasia elevandi asualade säilitamiseks.  

Looma- ja looduskaitsjad on otsustanud koos ette võtta olulise sammu, et päästa Indias alles jäänud elevandipopulatsioon. Hinnanguliselt elab Indias 30 000 metsikut India ehk Aasia elevanti. Tegemist on liigi kõige suurema levikualaga maailmas, kirjutab World Animal News

Koostöös Rahvusvahelise loomakaitseorganisatsiooniga viib India loodusfond läbi kampaania, et teadvustada India elevantide territooriumi vähenemisega seotud probleeme ning elevantide liikumiskoridoride säilitamise tähtsust.

Kampaania raames käiakse järgmise 15 kuu jooksul läbi 12 osariiki, mida elevandid asustavad. Plaanis on korraldada kontserte, etteasteid ja pakkuda üritusi lastele. 

Aasia elevandid hõivavad tänapäeval napid 3,5 protsenti oma kunagistest asualadest. Eriti oluline on säilitada elevantide liikumiskoridore, mis ühendavad metsi ja kus loomad saavad liikuda ilma inimasustust otseselt häirimata. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles