Päevakäpp: kassiisand Sassik jumaldab konservi ja rahulikku kodu

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Sassik on mustvalge suurt kasvu kassiisand, kes on isiksus ja pealekauba veel väga imposantne, aga kes on vaatamata oma omapärasele olekule juba pikka aega oma kodu oodanud.

Umbes kuueaastane Sassik otsib oma kuningriiki ja teenreid koos rikkaliku konservivaruga. Vastutasuks pakub ta muigama ajavaid hetki, heast söögikraamist motiveeritud sõprussuhet ja mine tea, võib-olla lubab kunagi inimesel ka enda voodis magada.

Võibki öelda, et Sassik on tõeline kassikuningas - suur, võimas, tõsine, mustast «keebist» valged karvakesed välja turritamas.

Kui söögijagamise aeg välja arvata, siis ta jälgib oma valdusi kõrgustest. Kerra keerab ta end just seal, kus parasjagu tukk peale tuleb — ega teda väga ei huvita, kas ta kolmandaks kassiks pessa mahub või jääb hoopis keegi tema alla lebama. Mängudes soliidne Sassik eriti ei osale, kuigi vahel reageerib mõne paela peale üsna pööraselt.

Veelgi pöörasemalt armastab Sassik konservi. Kui Sassik haistab, et kohe on käes konserviaeg, otsib pingsalt silmkontakti, vaatab siis üksisilmi otsa, keerab vahepeal pea konservivarude poole ja ütleb siis «prääks!»

Kui konservijagamisega peaks viivitatama, muutuvad prääksud nõudlikumaks. Sassik armastab väga ka igasugu värsket lihakraami ja kausid tühjenevad ülikiiresti.

Konserv söödud, teiste jaamakasside kausid üle inspekteeritud, kolib Sassik oma «troonile» — aknalaual olevale kastile, kust on kõige parem vaade õue. Teised kassid saavad seal istuda siis, kui Sassik lubab. Vahel ta lubab ka, isegi enda kõrvale laseb kui parajasti tuju on.

Sassik on loomakliinikus üle vaadatud ning sai loomulikult ka kiibistatud ja vaktsineeritud.

Huvi korral saada Sassikule kiri aadressil: info@kassijaam.eu

Foto: Erakogu
Sassik on mõtetes.
Sassik on mõtetes. Foto: Erakogu

Kodu otsib ka Shadow, kelle kohta saad lähemalt lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles