Fotod: Inglismaa loomaaias nägi ilmavalgust üliharudlane Filipiini kakaduu

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalal sai Bristoli loomaaed ühe elaniku võrra rikkamaks. Ilmavalgust nägi haruldane Filipiini kakaduu (Cacatua haematuropygia), kelle arvukus vabas looduses on pidevalt vähenenud.

Pealtnäha kitkutud kana meenutav linnupoeg koorus eelmisel nädalal ning kaalub 94 grammi, kirjutab Daily Mail.

Loomaia juhtkond on sünni üle üliõnnelik, sest tegemist 2004. aastal loomaaeda toodud kakadupaari esimese koorunud pojaga. Linnuvanematel, kes esimest korda lapsevanemateks said, hoiavad loomaiatöötajad silma peal, et vajadusel sekkuda. Varasemalt on ema- ja isaslind munenud vaid ühe muna ning see purunes.

Tänavu aga juhtus ime ning emaslind munes kokku neli muna, millest ühest ka tibu koorus.

Foto: Wikimedia Commons

Ehkki tibu väljanägemine on pehmelt öeldes tagasihoidlik, kasvab temast peagi ilusa valge sulestikuga ning oranžikate sabasulgedega lind.

Lindude koduks on Filipiinid, kus nad olid 1950. aastateni täiesti tavalised asukad, kuid nende arvukus on 20. sajandi keskpaigast alatest pidevalt vähenenud. Praegu elab vabas looduses hinnanguliselt 560 kuni 1150 isendit.

Vaata ka: Ahne kajakas varastas lunni noka vahelt kala

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles