Nipid, kuidas vabaneda kassi uriinist nii, et lõhna ei jää

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Kui kass juhtub kogemata vaibale või mööblile urineerima, ei pea see olema põhjuseks ese kodusest majapidamisest välja visata. Rare.com annab nõu, kuidas ebameeldivast haisust koduste vahenditega efektiivselt vabaneda.
 

Kui sattusid «õnnetusele» kohe peale selle juhtumist, proovi loik kiiresti paberrätikutega ära kuivatada. Suurema loigu puhul võib kasutada hästiimavat vana riidetükki, mis nagunii läheb äraviskamisele. Mida vähem on uriini, seda paremini on tehtav sügapuhastus alljärgneva õpetuse kohaselt. 

Võid jätta paberi või riide mõneks ajaks loigu sisse, et see imenduks. Ära hõõru! Hõõrumine ajab uriini sügavamale vaiba sisse või kangasse ning lõhnast on raskem vabaneda.

Kui aga uriin juba ära kuivanud, vala sellele vett ning seejärel kuivata riidetüki või paberrätikuga.

Uriinil on vänge ammoniaagi lõhn. Koristades ära kasuta ammoniaaki sisaldavaid puhastusvahendeid, sest nende lõhn võib haisu veelgi vängemaks muuta. Tuttav ammoniaagi lõhn võib aga kassi uuesti samasse kohta häda tegema meelitada.

Valmista lahus

Sega veest ja äädikast kokku lahus. Äädikas on suurepärane bakterite hävitaja.  Selleks vajad poolteist klaasi sooja vett ja pool klaasi äädikat. Pihusta lahus plekile ja hoia umbes 3-5 minutit.

Kui pihustatud lahus on plekil kuivanud, raputa peale söögisoodat. Juba mõne tunni pärast on näha, kuidas sooda on mustuse vaibast välja «tõmmanud».

Teine variant on peale sooda puistamist kasutada ka vesinikülihapendi lahust. Selleks sega kolmveerand klaasi kolmeprotsendilist vesinikülihapendit ühe teelusikatäie pesuloputusvahendiga. Kõigepealt testi väikest kohta kangal, sest teinekord võib vesinik hakata värvi lahustama. Pritsi vedelik soodale ning hõõru segu pleki sisse. 

Selleks, et plekk põhjalikult eemaldada, tee märgpuhastus veefiltriga tolmuimejaga. See loputab välja vaibale pihustatud lahuse ja imab sisse uriinijäägid.

Loe ka: Miks kassid vahel keskendunult ühte punkti jõllitavad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles