Mida koera magamisasend tema kohta räägib?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karen Knowlton/AP/Scanpix

Koerad magavad keskmiselt 12-14 tundi päevas, kuid isegi sel ajal kui  koer põõnab, on võimalik tema kohta nii mõndagi välja lugeda, kirjutab I Heart Dogs.

Kerratõmbunud

See on tavaline magamisasend huntidel ja metsikutel koertel. Käpad on tõmmatud keha alla ning saba on vastu nägu. Metsikus looduses on selles asendis siseorganid äkkrünnaku puhuks kaitstud ning samas on hetkega võimalik püsti hüpata. Samas võimaldab see magamisasend hoida ka tema kehatemperatuuri.

Kui koer niimoodi magab, võib see tähendada, et ta on sinu suhtes kaitsev. KKerratõmbununa on koer küll füüsiliselt vähem haavatavam, ent selles asendis on tal raske end täielikult välja puhata. 

Külili asend

Selles asendis koera on elutähtsad organid paljastatud, mis omakorda tähendab, et ta tunneb end turvaliselt. Võimalik, et näiteks terrassil magades on koer kerratõmbunud, aga toas magab külili asendis. Koerad, kes selles asendis magavad on kodu kaitsjad ja peremehele lojaalsed. 

Kõhuli asend

Hea asend väljapuhkamiseks ning samas võimaldab see vajadusel kohe jalgele tõusta. Seda magamisasendit võivad eelistada energilised koerd ja kutsikad, kes on valmis ühe hetkega mängule ümber lülituma.  

Käpad taeva poole

See koer on muretu magaja. Tegemist on väga asendiga, milles koer on väga haavatav, seega peab loom end koduseinte vahel tundma tõeliselt turvaliselt. Palavate ilmadega võimaldab see asend koeral end maha jahutada.

Toetab vastu peremeest 

Asend, kus koera nina toetub vastu peremeest, tähendab, et koer tahab peremehe lähedal olla. Talle on oluline side peremehga ja süles magamine on tõeline õnnistus. Ta on oma peremehesse väga kiindunud ja tahab alati teada, kus ta on. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles