Rännuhimuline rongijänes: Taanis sõitis kassipoeg omapäi naaberlinna

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kattesiden Fredericia og omegn/Facebook

Taanis Fredericias omapäi rongi astunud kassipoeg leiti 30-kilomeetri kaugusel asuvast naaberlinnast Vejlest.

Kolmekuune rännuhimuline kassipoeg Junior leiti samal päeval peale seda, kui samas rongis reisinud naine kohalikus Facebooki kassigrupis looma foto avaldas, kirjutab Fredericia Dagblad.

Juniori omanik Michael Rozek Høi sõnul läks kassipoeg pühapäeva hommikul õue, aga väljas sadas ning loom suundus garaaži varjule. Ilmselt oli aga Juniori rännukihk nii suur, et ta suundus rongile ning võttis ette 30-kilomeetrise reisi naaberlinna Vejlesse.

Rongis jäi kassipoeg silma Kristina Heinsvig Stabellile, kes koheselt ka sellekohase teate Facebooki kassigruppi postitas, milles seisab: «Armas kassipoeg hüppas pühapäeval Fredericias rongi peale ning läks Vejles maha. Loodan, et ta jõuab turvaliselt koju.»

Kohalikule televisioonile antud intervjuus sõnas Stabell, et kass ei olnud süllevõtmisega nõus ning lisas, et tal on hea meel, et loom on tagasi koju jõudnud.

Høi avaldas ka ise kassi kadumise kohta teate Facebookis ning peagi selgus, et Juniorit oli märgatud Vejles ühe maja terrassil rahulikult pikutamas.

Høi sõitis kassikonserviga varustatuna naaberlinna ning saigi viimaks oma neljajalgse sõbra kätte. «Mul oli kaasas konservikarp, millele koputamisel kuulsin näugumist,» selgitas mees oma kassipüüdmisnippi. Junior sõidutati tagasi kodulinna. Høi on lubanud edaspidiste vahejuhtumite vältimiseks kassi kiibistada.

Loe veel: Miks lahtine või poolavatud aken võib kassile surmalõksuks osutuda

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles