Maailma vanima kassi tiitlile pürib 31-aastane kassiproua Iirimaalt

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Kassist, keda noorena halvasti koheldi ja kes hüljatuna tallist leiti, võib saada uus rekordiomanik, sest miisul on seljataga juba 31 pikka eluaastat ning loomaarstide väitel hoiab ta maailma vanima kassi tiitlit.

31-aastase Sasha ja tema omanik Neth O'Neill elavad Põhja-Iirimaal Newtownabbey piirkonnas. Naine leidis Sasha väga halvas seisus oma kodu juures asuvate tallide juurest 1991. aastal, kirjutab Belfast Telegraph.

Kilpkonnamustrilise Sasha elu algus polnud seega just kõige roosilisem. Tallide juures sai ta sugeda kohaliku terjeri käest ning tema kehal oli märke eelmistest vigastustest. Tagatipuks vaevas ka teda nohu. Kui Beth O'Neill looma leidis, toimetas ta kassi veterinaari juurde, kes hindas kiisu vanuseks viis aastat.

Saades kinnitust, et kassi lurisev nina on tingitud ikkagi nohust, mitte kassigripist, viis Beth kassi rahulikult koju, kus ilmnes, et loomal on suurepärane iseloom. Naise sõnul on kass elanud tema juures pika ja täisväärtusliku elu: «Varem käis ta naabruses seiklusi otsimas, vahel kadus ka mõneks päevaks, aga alati on ta tagasi tulnud. Ta oli alati suuteline minu kahele koerale koha kätte näitama ja teeb seda nüüdki. Kui nad talle tähelepanu ei pööra, tõmbab ta küüned välja ja näitab, kes on boss,» rääkis O'Neill.

«Sasha on nüüdseks vanaproua ja tema kuulmine ei ole enam nii hea, aga muus osas läheb tal hästi. Käisin temaga hiljuti operatsioonil, kus tal eemaldati ninast kasvajaline moodustis ning loomaarstid ütlesid, et nüüdseks 31-aastane Sasha võib olla maailma vanim kass. Oleks suurepärane kui Sashast saaks rekordiomanik,» arvab perenaine, kes on juba kontakteerunud ka Guinnessi rekordite raamatu väljaandjatega.

Suurema osa päevast veedab Sasha magades, päikselistel päevadel käib aias ja naudib soojust. Saha ei ole enam nii liikuv kui varem, ning aia peale ronimine, et vaadata, mida naabrid teevad, käib talle nüüd üle jõu.

Keskmine kodukasside eluiga on 13-17 aastat. Eelmine rekordiomanik oli 2016. aasta novembris 27-aastaesna taevasele hiirepüügile suundunud Corduroy.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles