Kuidas saada aru, et varjupaigast võetud koer on sinusse kiindunud

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Võtsid hiljuti varjupaigast koera ja tahaksid teada, kuidas tema teie kooselusse suhtub.  Mõni koer võtab kohe uue omaniku omaks ja on kodu eest tänulik, aga teisel läheb kauem aega. Portaal I Heart Dogs toob välja mõned märgid, mis näitavad, et koer on sinuga hästi kohanenud.

Ta ei kipu kohe põgenema, kui ukse avad

Avatud uks ei ole tema jaoks tee vabadusse ning ei kibele end niimoodi uksest välja pressima, et vajaks kinnihoidmist. Ta kuuletub ilusti käsklusele istuda. 

Ta pikutab, pea asetatud sinu käele

Ehkki kõik koerad ei armasta puhata sellises asendis, et nende pea peremehe käsivarrele toetub, tasub tähele panna, et kui koerale sellisel moel pikutamine meeldib, on see väga hea märk. Ta usaldab sind. 

Ta näitab armsaid kutsikasilmi

Kui koer pole uues kodus ega uue peremehega kohanenud, võib ta pilku vältida. Eriti sellisel juhul, kui ta kipub kartlik olema. Kui koer teeb armsaid kutsikasilmi ja otsa vaatab, on see märk, et oled tema lemmikinimene. 

Ta on rõõmus kui koju jõuad 

Kas koer on põnevil kui sa uksest sisse astud? Hüppab ta rõõmust? Mõned koerad on peremehesse isegi nii kiindunud, et igatsevad oma kahejalgset sõpra ka siis, kui peremees on läinud duši alla.  Igatahes, kui ta ei hooliks, oleks tal täiesti ükskõik, kus sa oled ning ei mingit rõõmustamist. 

Ta tahab sulle meele järele olla 

Treening võib olla keeruline ja mõnede tõugude põikpäisus muudab selle veelgi raskemaks. Siiski, koer, kes on oma peremehesse kiindunud, tahab olla talle meele järgi ning on valmis kuulekalt käsklusi täitma. 

Oluline on meeles pidada, et hea side koeraga tekib siis, kui temale aega pühendada. Võlusõnaks ongi ühine kvaliteetaeg. Palju mängu ning korrapärast treeningut aitab hea sideme loomisele kaasa.

Loe veel: Mida koer haukudes või urisedes öelda tahab? 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles