Miks kassidele meeldivad inimesed, kellele nad huvi ei paku?

Mariann Prooses
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Üks kasside käitumise eripäradest on see, et neid tõmbab inimeste poole, kes neist vaimustuses ei ole. Kindlasti heidutab see kassisõpru, kes leiavad, et kass lähenemise asemel nendest hoopis eemale hoiab.  Petplace.com kirjutab, miks see nii on ja millist käitumist õppida neilt, kes kassisõbrad ei ole.

Kõigepealt püüame olukorda, kus tuppa astub võõras inimene, korraks kassi perspektiivist vaadata.

Niisiis, oletame, et tuppa astub inimene, kellele kassid ei meeldi või jätavad külmaks. Üldjuhul keeldub ta kassi poole vaatamast, aga samal ajal siiski jälgib silmanurgast mida kass teeb, sest tahab kindel olla, et kass tema suunas tulema ei hakka.

Kui inimesele kassid ei meeldi, ei ürita ta kassile läheneda ega teda paitada.  Kui kass astubki lähemale, võib kassipõlgur looma küll korraks paitada, aga tõmbab seejärel oma käe ära ja loodab, et kass ta peale lühikest hellitust rahule jätab. Irooniline küll, aga kassi jaoks raskesti kättesaadav olemine on kõige kindlam viis tema sõpruse võitmiseks.

Mida siis kirglikud kassisõbrad valesti teevad, et miisud nendele väga läheneda ei malda?

Ilmselt läheneb kirglik kassisõber kohe kassile ja otsib temaga pilkkontakti.  Otsest pilkkontakti loetakse loomariigis domineerimise ja isegi agressiivsuse märgiks. Seega võib vurruline sinu heatahtlikku kuid intensiivset pilku hoopis teistmoodi tõlgendada ja see häirib teda. Kui aga pilkkontakti vältida, ei tunne kass end ohustatuna ja sõltumatud olendid nagu nad on, otsustavad omadele tingimustele vastavalt kontakti luua.

Kui soovid võõra kassiga sõbraks saada, siis aitab see, kui vaatad korraks tema poole ja pilgutad aeglaselt silmi. Aeglane pilgutus tähendab kassi jaoks, et sind pole vaja karta ning oled usaldusväärne. Mõned kassid isegi pilgutavad vastu, mis on hea märk.

Järgmise sammuna lase ise kassil endale ligineda ja nuusutada. Mõõdukust peab silmas pidama ka paitamise juures, sest kass võib sellest kiiresti tüdineda ja eemale tõmbuda.

Loe veel: Lihtne õpetus, kuidas valmistada kassile kraapimispakki

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles